Toamna în mișcare

A venit, a venit toamna!

Septembrie începe cu mari nostalgii. Ne amintim cu toții cum era în copilărie la finalul vacanței mari. După aventurile de neuitat ale verii copiii revin la începutul toamnei cu gândul la învățători sau profesori și la colegi. Emoțiile începutului unui nou an școlar, un an de noi descoperiri și de noi prietenii.

Anul acesta, mai mult ca oricând, depărtarea de școală a durat șase luni de zile. Am avut și încă avem parte de o perioadă atipică, de izolare, de distanțare fizică, de atenție sporită în tot ceea ce înseamnă măsurile sanitare. Nerăbdarea copiilor este cu atât mai mare să ajungă la școală. Începe, de asemenea, sezonul cumpărăturilor celor necesare: rechizite, ghiozdane, uniforme, echipament sportiv, încălțăminte adecvată… Începe sezonul Back to School!

Este o perioadă mare de stress pentru adulți și pentru copii. Sunt momente în care trebuie să ne păstrăm tot mai mult echilibrul prin activități care ne pasionează. Și aici amintim sportul, lectura, drumețiile, adrenalina. Timpul liber trebuie folosit cu atât mai mult pentru a ne menține în formă și a ne întări sistemul imunitar, să devenim mai puternici și mai relaxați în fața acestor provocări. Iar pe cei mici trebuie să îi cooptăm în acest joc de întărire a trupului și de relaxare a minții. Trebuie să fim și mai mult alături de ei în procesul de învățare, dar și în cel de joacă. Timpul petrecut în familie a devenit foarte valoros pentru a compensa lipsa interacțiunilor sociale cu care eram atât de mult obișnuiți.

Și mai avem ceva important de spus despre activitățile sportive pentru copii. Sportul individual sau cel de echipă oferă o serie de beneficii extraordinare pentru copilul în formare. Participarea la diferite sporturi ajută la construirea încrederii în forțele sale, la dezvoltarea stimei de sine și la faptul că face parte integrantă dintr-o colectivitate. Sportul mai dezvoltă abilitățile copilului să își stabilească obiective pe termenul lung, să învețe să se antreneze pentru a le atinge, să devină ambițios și puternic pentru a trece peste eșec.

Înapoi la școală, înapoi la sport >>> descoperă ofertele speciale Decathlon la articolele de sport pentru copii:

Treninguri, Imbracaminte sport

Încălțăminte alergare copii

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *