Curs de potcovit in Romania

Curs potcovit

Curs de potcovit la Cluj

Studiul unei meserii din ce in ce mai rare

Curs de potcovit la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj. Ideea a pornit de la nevoia foarte mare de specialisti in acest domeniu.  Meseria potcovarului este din pacate pe cale de disparitie. Din acest motiv centrele specializate sunt nevoite sa apeleze la specialisti straini, desigur cu unele costuri mult mai mari.

Cursul este realizat impreuna cu Asociaţia Veterinară Ecvină din România.

Importanta potcovitului

Importanta potcovitului este dovedita atat pentru eficienta utilizarii cailor, cat si pentru evitarea unor boli severe pentru copitele nobilelor animale.

Cursul are ca scop pregatirea unor specialisti care sa colaboreze cu medicii veterinari si care sa fie experti si in igiena si tratarea corespunzatoare a piciorului calului.

Potcovitul necesita un proces foarte complex de tratare a copitei, de igienizare a acesteia si apoi de fixarea corespunzatoare a unei potcoave personalizate calului respectiv.

Meseria este bine fundamentata in tarile occidentale si universitatea clujeana va organiza si stagii de pregatire pentru a perfectiona viitorii nostri specialisti.

Se pare ca potcoava aduce noroc si salutam aceasta frumoasa initiativa.

 

Rasa Falabella

Herghelie.ro
3 min read

Rasa Criollo

Herghelie.ro
2 min read

Rasa Campolina

Herghelie.ro
2 min read