Big Jake – cel mai inalt cal din lume

Cel mai inalt cal

Despre Big Jake

Care este cel mai inalt cal in viata? In istorie au existat mai multi cai care au impresionat prin inaltimea lor. Acum insa prezentam vedeta zilelor noastre. Big Jack este detinatorul recordului mondial, fiind cel mai inalt cal din lume.

Big Jack este un cal din Rasa Belgian Draft, care a depasit cu mult media rasei, avand o inaltime de 210.19 cm. Si greutatea sa este impresionanta, avand 1180 kg. Recordul este cu atat de uimitor cu cat media rasei sale este de doar 168-173 cm si greutate medie de doar 900 kg.

Procedura de inregistrare a recordului a inceput in anul 2010 si abia dupa 2 ani a primit mult ravnitul titlu. Din momentul in care a primit titlul Guinness World Records in ianuarie 2012, Big Jake a devenit vedeta fermei in care traieste: Smokey Hollow Farm din Poynette, Wisconsin, SUA.

Big Jake are acum 19 ani. Este un cal care socheaza prin impozanta sa. Desigur ca a crescut fiind si foarte gurmand. Are nevoie de mai mult de un balot de nutret pe zi si de 2 galeti pline ochi de ovaz.

Surse:

https://guinnessworldrecords.com/

https://en.wikipedia.org/

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *