Cel mai luxos club de echitatie din lume

Cel mai luxos club de echitatie

Horse Culture Museum

Cel mai luxos club de echitatie din lume

Se pare ca cel mai luxos club de echitatie din lume se afla in orasul Xinqiao din China, la Horse Culture Museum. Acest celebru club de echitatie face parte din grupul Heilan, un conglomerat gigantic care activeaza in multe domenii economice.

Muzeul acopera peste 8700 de metri patrati, dar domeniul in care se afla are 30 hectare si dispune de arene de concurs si arene de spectacole, restaurant,  hotel de 5 stele si multe alte facilitati.

Despre muzeul Heilan

La subsol exista un muzeu de arta cu obiecte care au legatura cu domeniul ecvestru. La parter pot fi vazute 47 de rase de cai aduse din toate colturile lumii. La ultimul etaj se poate vizita galeria despre rolul cailor in istoria omenirii, fiind prezente tehnologii de ultima generatie in prezentarea acestor scene de istorie si cultura ecvestra.

Caii sunt in grija a 40 de instructori pregatiti special, experti in echitatie si o armata de medici veterinari si personal de intretinere.

Muzeul este acoperit de placi de marmura, luminat cu candelabre de cristal. Tavanul este pictat si aurit ca un adevarat palat regal. Clubul de lux are peste 100 de membri iar taxa anuala este greu de imaginat.

foto credit: Hilan Group

Un aspect controversat este expunerea cailor in galeria destinata vizitatorilor, dar vizitatorii sunt asigurati de faptul ca acesti cai au grajduri si conditii de vis.

  • Cel mai mare spectacol de dresaj din lume

In anul 2015 acest club a inregistrat recordul mondial de cel mai mare numar de dresaj cabalin din lume. Au participat 30 de cai albi si 30 de cai negri, condusi de 60 de calarete. Un rezumat al spectacolului poate fi vizionat in materialul Guinness World Records:

Rasa Shetland

Herghelie.ro
2 min read

Rasa de cai Salernitano

Herghelie.ro
2 min read

Mânză de Przewalski

Herghelie.ro
48 sec read

One Reply to “Cel mai luxos club de echitatie din lume”

  1. Prezentarea, sala, stilul, arhitectura, toate par copiate după celebra Școală Spaniolă de Dresaj și Artă Ecvestră de la Viena. Caii albi de acolo sunt tot Lipițani, ca armăsarii de la Piber, folosiți la Viena? Oricum, nu par cai asiatici! Și mai fac o singură remarcă: de ce la un spectacol de dresaj de o asemenea anvergură sunt permise cravașele? La dresaj, călărețul merge fără cravașă, așa ceva este strict interzis!

Comments are closed.