Cursele de struți pe Hipodromul Floreasca

Marele eveniment de pe Floreasca

Hipodromul Floreasca a fost un suflu nou pentru miscarea hipica din București. În 1929 s-a utilizat în premieră și nocturna pe hipodrom, o facilitate extraordinară pentru a evita canicula din timpul verii.

NNoctura Hipodrom Baneasa

Un eveniment spectaculos pe Hipodromul Floreasca a fost o cursă de ‘trap’ cu struți africani, pregătiți special pentru aceste curse.

În competiția organizată pe 1 aprilie 1933, în nocturnă, au participat 5 struți cu driveri din Germania, Franța, Italia, Austria și Spania.

Aceasta este o fotografie cu struțul Blitz (‘Fulgerică’) și driver-ul Fritz Kortner făcută la Hipodromul Floreasca în anul 1933.

struti la floreasca
Struti la floreasca – Ilustrațiunea Română – 1933

‘Fulgerică’ avea să câștige prima cursă de struți din istorie cu recordul de 1:18 pe kilometru. Impresionant! Și mai impresionant a fost faptul că cei de la Ilustrațiunea Română au reușit cu această fotografie să-i facă pe mulți bucureșteni să vină la Hipodromul Floreasca în ziua de 1 aprilie 1933, ca să vadă în premieră cursele de struți.

Artistul Fritz Kortner din Germania a fost premiat de primarul Bucureștiului cu un premiu consistent și cu trofeul „Oul de Aur”. ‘Fulgerică’ a avut toate motivele să nu își îngroape capul în nisipul de pe hipodrom, primind o coroană cu frunze de palmier.

A fost un eveniment cu adevărat memorabil, dovada fiind cronica evenimentului din presa vremii.

Și pentru că tot este 1 aprilie, ne-am amuzat și noi de glumele făcute de înaintașii noștri de acum 88 de ani.

Și am încălecat pe o șa și v-am spus povestea așa. Și încălecai pe-o căpșună și vă spusei o minciună. Și încălecai pe-un mărăcine să mă asculte orișicine.

 

 

Rasa Falabella

Herghelie.ro
3 min read

Rasa Criollo

Herghelie.ro
2 min read

Rasa Campolina

Herghelie.ro
2 min read