Povestea Zânei Cailor

Odată, într-o pădure fermecată, trăia o zână plină de har, cunoscută sub numele de Zâna Cailor. Această zână minunată avea părul asemenea firelor de aur și ochii strălucitori ca stelele de pe cer. Îmbrăcată într-o rochie strălucitoare, cu aripi delicate, Zâna Cailor veghea asupra tuturor cailor sălbatici și domestici din împrejurimi.

Într-o zi, un pui de cal sălbatic, pe nume Ager, se rătăci în pădure. Era speriat și confuz, neștiind cum să se întoarcă la turma sa. Zâna Cailor, simțind nevoia micuțului căluț, apărută în fața lui într-o străfulgerare de lumină.

„Nu-ți fie frică, Ager,” spuse zâna cu vocea ei dulce și liniștitoare. „Sunt Zâna Cailor, și am venit să te ajut.”

Cu o atingere ușoară a baghetei magice, Zâna Cailor îl înconjură pe Ager cu o aură strălucitoare, iar puiul de cal simți o căldură blândă și siguranță. Zâna Cailor îi arătă apoi calea către casa sa, unde turma de cai sălbatici îl aștepta cu nerăbdare.

Ager era recunoscător și uimit de puterea și grația Zânei Cailor. Cu timpul, puiul de cal deveni un cal mândru și puternic, iar legătura dintre el și Zâna Cailor deveni una specială. În fiecare noapte, Zâna Cailor veghea asupra turmei de cai, protejându-i de orice pericol și aducându-le vise pline de libertate și aventură.

Povestea despre Zâna Cailor și puiul de cal Ager se răspândi în toată pădurea, iar oamenii care au auzit-o au devenit mai atenți și mai respectuoși față de caii sălbatici. Legenda Zânei Cailor continuă să trăiască în inimile celor care o aud, iar pădurea fermecată rămâne un loc unde se spune că Zâna Cailor veghează în continuare asupra tuturor cailor, oferindu-le protecție și iubire.