Steaua Sperantei – Adapost pentru cai

Casa Sperantei

Nevoia de ajutor

De curand, Romania a trecut printr-un episod tragic, care a afectat emotional un intreg popor. Un episod care a scos in evidenta un lant al slabiciunilor atunci cand un om are nevoie urgenta de ajutor.

Sa ne inchipuim acum ce se intampla in lumea necuvantatoarelor. In cazul unor agresiuni fizice sau psihice asupra animalelor acestea nu au prea multa sansa de aparare, aplicandu-se de cele mai multe ori cruda si primitiva lege a junglei.

Si totusi exista speranta

Din fericire mai exista speranta. Si acum incepe frumoasa noastra poveste.

In ianuarie 2008 a fost infiintat de catre Primaria Municipiului Bucuresti un adapost de cai in pepiniera Tei-Toboc din sector 2 Bucuresti. Un loc special destinat cailor maltratati si abandonati pe strazile din capitala.

Incepand cu anul 2013 adapostul a fost integral refacut de catre Fundatia “Adapost pentru Cai Steaua Sperantei”, fundatie care a preluat costurile cu ingrijirea cailor din acest adapost.

De-a lungul existentei acestui adapost au fost salvati peste 200 de cai aflati in mare suferinta, salvarea cailor fiind posibila doar prin colaborarea cu sectiile de Politie din capitala sau cu sprijinul Politiei Locale din sectoarele din Bucuresti. Este vorba de o a doua sansa de viata acordata acestor animale adunate la capatul unui drum fara speranta.

Sunt cai abandonati de proprietari, cai confiscati cu ajutorul Politiei din cauza relelor tratamente, cai salvati din drumul lor spre abator sau cai donati de proprietarii care nu mai au posibilitatea de a avea grija de aceste animale (cazurile cele mai rare, dar si cele mai fericite!).

Pentru unii dintre ei interventia este prea tarzie, iar finalul este tragic. Dar pentru altii, interventia Fundatiei Adapostul Steaua Sperantei este o minune. Si minunea aceasta o putem vedea atunci cand mergem in vizita in aceasta locatie speciala.

Spre un taram magic

Veti simti energia pozitiva inca de la poarta locatiei, din partea personalului, dar si din partea animalutelor de acolo.

Cum se va deschide poarta primitoarei locatii veti intra intr-o lume magica. In primul rand veti fi intampinati de cainii gazduiti de asemenea de acest adapost. Fiecare dintre el un personaj fascinant, care incearca sa iti atraga atentia si sa iti fure o dulce mangaiere. Mustaciosi, blanosi, mai mari, mai mici, suflete frumoase: Aaron, Roby, Puf, Veverita, Beethoven, Draga …

Urmatoarea gazda va fi, fara doar si poate, Mayo. El este vedeta adapostului. Mayo este un mascul de alpaca, fermecator. Initial, atunci cand a fost adus din Olanda, s-a crezut ca este Maya. Ulterior a fost rebotezat in Mayo. Mayo trebuie bagat in seama. Si apoi nu mai scapi de el. Te ciupeste cu muscaturi superficiale, dar daca il superi te scuipa. Manierele specifice rangului sau. E un personaj fascinant!

Mayo Lama

Pana sa ajungi la caluti, mai apare si lama Maximus. Un cavaler cu ochii albastri.

Calutii vin si ei sa te salute. Poate ii bagi in seama si cu un morcovel proaspat. Caii sunt foarte frumosi si bine ingrijiti, dar in spatele acestei aparente exista o istorie infricosatoare pentru trecutul mai mult sau mai putin indepartat. Unii inca au fricile si reflexele cauzate de violentele din trecutul lor tragic.

Personaje de poveste

Hai sa ne referim acum la Doinita. O iapa implicata in 2008 intr-un accident rutier grav. Cu sanse minime de supravietuire, in conditiile in care era si gestanta. I s-a confectionat un sistem de suspendare, fiind sustinuta pana la momentul nasterii. A nascut-o pe Speranta. Speranta a inspirat si denumirea adapostului. In 2013, Doinita l-a nascut si pe Hermes. Iata un miracol al unei fapte bune!

Zoro, Rembrandt, Calin, Dora, Printesa, Floricica, Nor, Vera, Chloe, Danut … o parte din echipa de cabaline care au cunoscut o a doua sansa.

 

Veti avea placerea sa ii intalniti si pe poneii Snoopy, Mariposa, Flica, un grup al piticilor fermecatori.

Poneii

La plecare apare pisica Bagheera, cu ochii sai de un verde patrunzator. Isi insoteste oaspetii cu drag!

Bagheera
Sursa foto: Steaua Sperantei

O sansa la viata

Faptele bune se bazeaza pe donatiile sufletelor generoase catre Fundatia “Adapost pentru Cai Steaua Sperantei”. Orice ajutor al voluntarilor este de asemenea bine venit!

Va invitam sa vizitati acest loc special din Bucuresti!

Adăpost pentru cai “Steaua Speranţei”:

Şos. Petricani, nr. 11 A, Sector 2, Bucureşti

Site: http://www.steaua-sperantei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *