The Gold State Coach

Gold State Coach

Trăsura Regală

The Gold State Coach este una dintre cele mai importante și impresionante trăsuri regale din lume și face parte din colecția regală a Casei Regale Britanice. Aceasta a fost construită în anul 1762 pentru regele George al III-lea și a fost folosită de-a lungul anilor pentru diferite evenimente importante, cum ar fi încoronarea monarhilor britanici.

Trasura regala

A fost comandată de regele George al III-lea în 1760 și a fost construită de către o echipă de experți, condusă de arhitectul Johann Joseph Klemm și de designerul italian Giovanni Battista Cipriani.

Trăsura este confecționată din lemn de stejar și are un cadru din fier forjat, care a fost realizat de către un maestru forjor numit Samuel Butler. Este înconjurată de o balustradă de aur și decorată cu o serie de sculpturi care reprezintă momente importante din istoria britanică.

Evenimente speciale

Trăsura are o istorie bogată și a fost utilizată pentru prima dată în anul 1762 pentru încoronarea lui George al III-lea. În timpul ceremoniei, trăsura a fost trasă de opt cai și a fost considerată un simbol al puterii și al prestigiului Casei Regale.

Eileen Warren / The Gold State Coach on Coronation Day / CC BY-SA 2.0

De-a lungul anilor, trăsura a fost restaurată și modernizată în mai multe rânduri, iar în prezent este considerată una dintre cele mai impresionante piese din colecția regală a Casei Regale Britanice. Are o lungime de 7,3 metri și o greutate de peste 4 tone, iar pentru a o trage sunt necesari opt cai, așa cum am mai menționat.

De-a lungul anilor, The Gold State Coach a fost folosită în alte evenimente importante, cum ar fi nunțile regale și jubileele. Trăsura este decorată cu aur, sculpturi, simboluri și blazoane regale, iar interiorul său este tapițat cu catifea și mătase.

În prezent, The Gold State Coach este una dintre cele mai cunoscute și impresionante trăsuri regale din lume și este expusă în mod regulat în timpul evenimentelor importante, cum ar fi jubileele și încoronările.

 

Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/pikerslanefarm/48462713802/