Tinuta vestimentara la cursele de cai

Spectatori la hipodrom

Cursele de cai reprezinta un eveniment sportiv si monden remarcabil, o sarbatoare la care participa atat elita societatii, dar si reprezentanti din toate clasele sociale. Adica oameni frumosi, atrasi de nobletea si eleganta cailor.

Fiind evenimente de prim rang se impuneau si se impun reguli vestimentare, de comportament si de buna educatie specifice acestor evenimente speciale.

Daca facem referire la legendarele curse care aveau loc pe luxosul Hipodrom Baneasa, domnii veneau cu joben sau palarii speciale, frac sau jacheta si manusi. Doamnele etalau haine foarte luxoase, casele de moda din tara sau de peste hotare profitand la maximum de aceste ocazii speciale.

Elita vremii la hipodrom
Elita vremii la hipodrom – arhiva personala
Pariori hipodrom
Pariori hipodrom – sursa Arhiva Nationala
Eleganta la hipodrom
Eleganta la hipodrom – sursa Ziarul Financiar
Ofiteri la hipodrom – arhiva personala
Familia Regala la Hipodrom
Familia Regala la Hipodrom – foto credit Jockey-Club
Familia Regala a Angliei la Ascot – Pixabay

Si in zilele noastre „eticheta” impune regulile unei tinute vestimentare festive, a unor maniere elegante si care sa reflecte respectul fata de toti ceilalti participanti la spectacol: caii, sportivii, organizatorii si spectatorii.

Fustele si rochiile doamnelor trebuie sa aiba o lungime care sa se termine in apropierea genunchiului sau mai jos. Doamnele pot purta si pantaloni lungi in aceeasi culoare cu sacoul. Doamnele poarta palarii cu baza larga.

Domnii sunt invitaţi la costum sau sacou, cu pantofi eleganti si palarie.

Pe langa rolul estetic si elegant, palariile sunt foarte importante si pentru protejarea de razele soarelului pe intreaga durata a spectacolului sportiv.

Ascot – Pixabay
Hipodromul Ploiesti – Sursa: Federatia Hipica Romana
Sursa foto – Pixabay
Tribunele la hipodrom
Tribunele la hipodrom Ploiesti – Federatia Hipica Romana

Cursele de galop renasc in Romania pe Complexul Hipodrom Ploiesti si de aceea sunteti invitati sa participati la aceste evenimente unice pentru hipismul romanesc.

Sursa foto coperta: Jockey-Club