Vizitare Padurea Letea

Padurea Letea - caii salbatici

Regulament de vizitare

Padurea Letea – Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) reamintește că vizitarea Pădurii Letea se face pe baza unui Regulament elaborat în parteneriat cu RNP – Direcția Silvică și cu consultarea autorităților locale.

Trasee de vizitare Padurea Letea

Astfel, au fost stabilite trei trasee de vizitare in Padurea Letea:

Traseul 1, amplasat în partea de vest a Pădurii Letea, unde accesul este permis doar cu atelaje tradiționale;

Traseul 2, se poate accesa în zona tampon și tangențial în zona strict protejată cu condiționarea staționării mijloacelor de transport în zona tampon și apoi drumeție 900 de metri;

Traseul 3, drumeție, este un traseu scurt de vizitare panoramică a zonei de dune pe o lungime de 500 de metri.

Harta traseelor vizitare Padurea Letea
Harta traseelor vizitare Padurea Letea

Organizarea celor trei trasee de vizitare în pădurea Letea a fost avizată de către Consiliul Științific al ARBDD. Una dintre atracțiile zonei o reprezintă și caii semisălbatici din Pădurea Letea care, în condițiile actuale de secetă, sunt monitorizați îndeaproape de ARBDD și Direcția Silvică.

In aceasta veche rezervatie naturala exista aproape 2000 de cai salbaticiti. Sunt cai abandonati de localnici in perioada comunista sau din cauza lipsei hranei sau a bolilor aparute in anumite perioade. Acesti cai s-au adaptat mediului si s-au inmultit in libertate, fiind una dintre atractiile turistice ale rezervatiei.

De stiut

La marginea pădurii, în partea de vest a zonei strict protejate și a zonei tampon, există în prezent surse de apă cu nivel ridicat unde caii se pot adăpa. Acest lucru determină absența lor de pe traseele de vizitare. Dacă în urma monitorizării se observă lipsa surselor de adăpare, ARBDD, Direcția Silvică și Primăria C.A. Rosetti vor lua măsurile ce se impun pentru a preveni apariția unor evenimente nedorite.

Vizitarea Padurii Letea se face între orele 10.00 şi 18.00 si exista si o taxa de intrare impusa de Directia Silvica Tulcea. Exista si o taxa de acces in rezervatia biosferei: http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online

Sursa: comunicat de presa Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării

Sursa foto: Pixabay