Ziua copiilor îndrăgostiți de cai

Copii echitatie

Despre cai și copii

Se apropie Ziua Copiilor și am făcut imediat conexiunea dintre copii și cai. Caii și copiii creează o conexiune aparte, care se poate dezvolta într-un mod uimitor pe măsură ce copilul crește. Pe acest subiect s-au scris multe cărți în literatura universală și au fost realizate multe filme atât de mult îndrăgite.

Care sunt beneficiile echitației pentru copii?

Beneficiile echitației pentru copii sunt multiple:

 1. Se dezvoltă încrederea între sportiv și minunatele cabaline. Copilul învață să comunice non-verbal
 2. Copilul învață responsabilitatea. Va avea grijă de cal, să îl îngrijească, să îl hrănească, să îl pregătească pentru călărie cu tot harnașamentul necesar, să îl perie și să îl curețe. Cu timpul, copilul va deveni un voluntar plin de motivație ca să fie cât mai mult timp alături de calul preferat
 3. Echitația, fiind un sport complex va clădi încrederea în sine a copilului. A conduce un animal atât de mare și de spectaculos îi oferă stimă de sine pentru copil.
 4. Copilul învață să fie răbdător. Este nevoie de foarte mult timp pentru a te acomoda cu năravurile calului și a reuși să îl dresezi pentru a asculta perfect orice comandă.
 5. Copilul va descoperi limbajul non-verbal al animalului și va reuși să îl înțeleagă din ce în ce mai bine. Va fi o aptitudine foarte utilă în viața viitorului adult.
 6. Se realizează o legătură sufletească imensă, ceea ce îl ajută pe copil să își dezvolte armonios partea sensibilă. Va avea un limbaj adecvat, își va controla reacțiile și se va automotiva.
 7. Disciplina sportivă. Fiind un sport echitația îș implică pe copil să învețe lecțiile, să respecte regulile, să fie din ce în ce mai bun, să participe la antrenamente și să treacă peste piedici și eșecuri.
 8. Se clădește spiritul competitiv al micuților. Vor participa la diverse competiții unde vor dori să fie printre cei mai buni. Nu este un sport individual, ci este un sport de echipă. Călărețul, instructorul și calul. Dar și comunitatea clubului de echitație respectiv.
 9. Copiii din echitație sunt vizibili altfel. Sunt mai respectuoși, sunt mai harnici, sunt mai ambițiosi.
 10. Călăria este un sport care îl distrage pe copil de la tentațiile digitale. Faptul că micuțul nostru erou ia contact direct cu natura îi va asigura o dezvoltare fizică și psihică armonioasă.
 11. Atunci când se urcă în șa, începe distracția. Trebuie să vă anunțăm că este un sport molipsitor și caii reușesc să cucerească rapid inimile admiratorilor lor.

Un sport complex

Călăria le oferă celor mici adevărate experiențe de viață. Îi învață timpuriu să preia frâiele vieții și să treacă peste obstacole. Vor învăța să treacă peste eșec și vor aprecia foarte mult realizările bazate pe muncă, pe efort și pe performanță.

La echitație pot merge copiii care au peste 7 ani,  dar pentru un prim contact (cu poneii spre exemplu) pot participa asistat și cei mai mici. Fiind un sport dinamic împreună cu un animal masiv există și riscuri. Aceste riscuri trebuie asumate și trebuie diminuate prin lecții preventive, prin prudență și mai ales printr-un echipament adecvat care să îi protejeze pe călăreți.

Partenerii noștri de la Decathlon au venit cu o inițiativă excelentă. Au făcut o selecție de produse sub 100 lei, idei excelente pentru cadourile de 1 iunie.

Selecția pentru sportul de echitație o puteți găsi aici:

https://bit.ly/3MrDiwE

Media 0

Media 0

Media 0

Și am încălecat pe-o șa și povestea a devenit o realitate uimitoare!

Surse foto: Decathlon.