Descoperă România prin drumeție

Drumetie Decathlon

Hai la drum în mijlocul naturii

Iubim natura fiindcă de aici ne tragem energiile primordiale. Și ne pregătim deja pentru vremea bună care va veni în curând și care ne îmbie la pofta de sport și de mișcare în general.

Exită atât de multe metode de a face acest lucru. Desigur că încurajăm descoperirea peisajelor țării din șaua calului, prin practicarea călăriei de agrement și a turismului ecvestru. Turismul ecvestru vine însă la pachet cu o multitudine de modalități de a descoperi natura din locațiile gazdă. Vorbim de agroturism, de locuri unice nedescoperite încă, de zone naturale uimitoare. Este un turism bazat pe respectul față de natură, totul într-un mod responsabil.

Planificarea vacanței tale

Cum ar fi să îți planifici o vacanță în care se pot face călătorii  prin România, traversând munții, dealurile, râurile, pădurile și satele străvechi? Să descoperi tradiții cu rădăcini, peisaje instagramabile, minunățiile culinare ale zonei . Sună tentant nu-i așa? Este o ocazie unică pentru a-ți reface conexiunea cu natura și a îți încărca toate bateriile pentru activitățile tale.

Chiar și într-o drumeție de o zi, în țară vei găsi o varietate de locuri de atins: chei, lacuri, peșteri, vulcani stinși sau noroioși, lacuri, păduri, cetăți, focuri vii, păduri seculare. Această diversitate a reliefului nostru permite unui turist să aibă o experiență unică, mai ales acum când contextul pandemic ne-a ținut izolați fizic și ne-a produs un disconfort psihic.

Există peste 400 de parcuri și rezervații naturale care pot fi descoperite în țara noastră. Iar rețeaua de trasee de drumeție este accesibilă și a devenit din fericire din ce în ce mai bună.

Planificarea unei drumeții presupune și o pregătire temeinică.
1. Alegerea traseului sau traseelor și informarea detaliată
Aici internetul te poate ajuta să descoperi totul din experiența celor care au parcurs acele trasee. Poți nota toate obiectivele de vizitat și poți să îți faci deja o idee despre ceea ce te așteaptă pe traseul ales.
2. Alegerea echipamentului potrivit pentru drumețiile montane.
Pentru siguranța și confortul tău acesta este capitolul cel mai important.
Aici enumerăm încălțămintea adecvată traseului respectiv, îmbrăcăminte adecvată sezonului, vremii și traseului, diversele accesorii care te ajută să îți atingi destinația cu succes și cu satisfacție.

Despre încălțămintea pentru drumeții

Ai de ales dintr-o gamă diversă de stiluri, forme și modele cu diverse caracteristici. Încălțămintea pentru drumeții va trebui aleasă în primul rând pentru funcționalitatea sa și pentru confort. Siguranța și stabilitatea piciorului în timpul mersului este crucială. Confortul oferit va trebui să vină la pachet și cu protecția la umezeală sau la tipul de sol pe care vei circula.
Încălțămintea de drumeție există în mai multe forme, stiluri și modele, cu diverse caracteristici menite să te ajute să îți menții în permanență confortul în timpul drumeției. Să enumărăm doar tipurile de bocanci de drumeție, fiecare cu utilizarea specifică.
#drumetie #poftadesport #DecathlonRomania