Asociația Română a Crescătorilor și a Proprietarilor de Cai PURSÂNGE ENGLEZ – “Alexandru Marghiloman”

Despre tradiția hipismului în țara noastră am tot scris. România a fost printre țările fruntașe în ceea ce reprezenta galopul și implicit dezvoltarea rasei PURSÂNGE ENGLEZ.

Unul dintre principalii promotori ai acestui fenomen de la începutul secolului trecut a fost ALEXANDRU MARGHILOMAN. Hipismul românesc a avut o dezvoltare uimitoare în acea perioadă datorită implicării cu pasiune și cu răbdare a marilor noastre personalități. Este un model pe care trebuie să îl preluăm ca referință de inspirație. Doar așa putem face pașii necesari recuperării a ceea ce a fost odinioară.

În acest sens, ne face mare plăcere să anunțăm înființarea Asociației Române a Crescătorilor și a Proprietarilor de Cai PURSÂNGE ENGLEZ – “Alexandru Marghiloman”. 

Asociația și-a propus acțiuni de promovare a rasei de cai PURSÂNGE ENGLEZ în România, proiecte de colaborarea cu instituții în vederea promovării intereselor crescătorilor și proprietarilor de cai din rasa PURSÂNGE ENGLEZ, respectiv încurajarea și susținerea organizării de programe și cursuri de formare pentru jochei, antrenori și comisari de curse.

Toate aceste obiective vor fi realizate împreună cu iubitorii acestei rase nobile de cai.

Datele de contact ale asociației sunt următoarele:

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *