Rasa Chincoteague

Rasa Chincoteague

Introducere

Acești cai, care își au originea pe insula Chincoteague din Virginia, sunt considerați un simbol al Americii și atrag tot mai mulți iubitori de cai din întreaga lume. În acest articol, vom explora istoria, caracteristicile și utilizarea acestor cai.

Istoria rasei Chincoteague

Chincoteague este o insulă mică din Virginia, care este locuită în mare parte de pescari și agricultori. Poneii sălbatici au locuit Insula Assateague timp de sute de ani. Unii au sugerat că poneii sălbatici din Assateague își au originile în caii eliberați să pască pe insulă de către primii coloniști. Cu toate acestea, dovezile sugerează că aceștia sunt descendenții supraviețuitorilor unui vas spaniol care s-a scufundat în largul coastei Assateague. Această poveste, care a fost transmisă din generație în generație pe Insula Chincoteague, este mai puternică decât ficțiunea.

Rasa Chincoteague
https://www.chincoteague.com/ponies.html

În anii 1920, un grup de pescari locali a început să organizeze anual un eveniment numit „Pony Penning”, în care caii sălbatici erau aduși de pe insula Assateague, aflată în apropiere, și vânduți la licitație. Această tradiție a devenit atât de populară, încât a fost inclusă în patrimoniul cultural național al Statelor Unite ale Americii.

Rasa Chincoteague a fost făcută celebră de seria de romane „Misty of Chincoteague” scrisă de Marguerite Henry începând din 1947. Seria prezintă povestea unei fetițe care își dorește să cumpere un ponei Chincoteague numit Misty și aventurile pe care le trăiește împreună cu acesta.

În prezent, caii Chincoteague sunt crescuți în principal pentru sporturi ecvestre și pentru plăceri de agrement. Cu toate acestea, mulți iubitori de cai consideră că acești cai sunt mai mult decât simpli parteneri de agrement, ci și simboluri ale libertății și sălbăticiei.

Caracteristicile rasei Chincoteague

Caii Chincoteague sau Assateague sunt cai de talie mică, care ajung la o înălțime de aproximativ 1,2-1,4 metri la greabăn. Au o blană densă și variată, care poate fi de la negru la maro sau chiar la alb, în funcție de exemplar. Majoritatea cailor Chincoteague au o dungă pe spate.

Chincoteague
Chincoteague -delcampe.net

Caii Chincoteague sunt cunoscuți pentru personalitatea lor jucăușă și prietenoasă. Sunt cai foarte inteligenți și adaptați la mediu, datorită faptului că au trăit timp îndelungat într-un mediu sălbatic și natural. De asemenea, acești cai sunt foarte energici și au o forță remarcabilă pentru talia lor mică, ceea ce îi face să fie perfecți pentru sporturi ecvestre. Au picioare scurte și viguroase.

Insula Assateague este un mediu aspru pentru ei și hrana lor este limitată. S-au adaptat la o dietă limitată în sutele de ani de când trăiesc aici. Mănâncă în principal iarba care crește în mlaștinile de pe Insula Assateague. Deoarece iarba este foarte sărată acești cai beau o cantitate mare de apă față de un cal normal. Astfel ei au burțile atât de umflate.

ponei chincoteague
Ponei Chincoteague

Trăind în sălbăticie, se adună în grupuri mici, în jurul unui armăsar dominant. În fiecare primăvară se nasc în jur de 70 de mânji, având un ritm destul de mare de înmulțire.

Utilizarea cailor Chincoteague

Caii Chincoteague sunt folosiți în principal pentru sporturi ecvestre, precum sărituri peste obstacole sau dressage. Cu toate acestea, mulți oameni îi cresc ca animale de companie și pentru agrement, datorită personalității lor prietenoase.

În plus, caii Chincoteague sunt populari și pentru călăritul pe plaja Atlanticului. Acest lucru îi face să fie unii dintre cei mai buni cai pentru această activitate, datorită abilităților lor excelente de a naviga pe terenuri accidentate.

Concluzie

În concluzie, caii Chincoteague sunt o rasă de cai originară din insula Chincoteague din Virginia, Statele Unite ale Americii. Acești cai sunt cunoscuți pentru talia mică, personalitatea prietenoasă și forța lor remarcabilă, care îi face perfecți pentru sporturi ecvestre și călăritul pe plajă. În plus, seria de romane „Misty of Chincoteague” scrisă de Marguerite Henry a făcut rasa Chincoteague celebră în întreaga lume, iar mulți oameni îi consideră un simbol al libertății și sălbăticiei.

Vezi și alte rase de cai aici.

https://www.chincoteague.com/

www.delcampe.net

www.pixabay.com