Energie la Longines FEI Jumping World Cup™ – Helsinki

Energia din balegar

Calul putere

Pe langa spectacolul ecvestru iesit din comun de la World Cup din perioada 24-27 octombrie 2019, finlandezii ne-au invatat lucruri inedite.

Deoarece sunt deja obisnuiti sa obtina energie din aproape orice deseu, organizarea campionatului de echitatie de la Helsinki a fost perceputa ca pe o oportunitate unica de a produce energie din … balegarul cailor!

Energia verde

Guvernul de la Helsinki  a propus inca de acum patru ani ca balegarul de cal sa fie folosit ca sursa de energie pentru incalzirea locuintelor. Astfel, din 2015 pana in prezent s-au colectat peste 70 de mii de tone de balegar de cal din hergheliile tarii. O sursa importanta pentru uzina de energie din Jarvenpaa, de langa Helsinki, capitala Finlandei. O ramura importanta in programul „Helsinki Jumps Green”.

uzina verde

Energia produsa in acest fel a asigurat consumul pentru 1250 clienti din zona si un surplus distribuit in reteaua nationala. Acest lucru rezolva inca o problema importanta. Utilizarea balegarului este interzis pentru utilizarea ca ingrasamant in Finlanda, astfel incat utilizarea sa ca sursa alternativa de energie este cu atat mai mult bine primita.

Cu ocazia celebrei competitii ecvestre s-au colectat peste 100 de tone de balegar de la caii participanti si s-au produs 150 de megawatt-ora.

Cu aceasta ocazie s-a demonstrat public si angajamentul celor din sportul ecvestru cu privire la responsabilitatea sociala si grija pentru mediul inconjurator.

Smart, nu-i asa?

Surse:

https://www.reuters.com/

https://www.bioenergy-news.com/

Rasa Falabella

Herghelie.ro
3 min read

Rasa Criollo

Herghelie.ro
2 min read

Rasa Campolina

Herghelie.ro
2 min read