Rasa Marwari

Rasa Marwari este cu siguranță unul dintre simbolurile artistocratice din India. Fiind cunoscut pentru urechile sale întoarse spre interior este o rasă mult apreciată și ușor de recunoscut.

Originea rasei Marwari

Rasa Marwari a fost creată în India, în regiunea Marwar, deși originile sale sunt incerte. Studiile arată totuși că această rasă veche își are originile din Caii Arabi, încrucișați cu ponei nativi indieni și cu influențe de la caii mongoli. Cercetările ar arăta că rasa a apărut prin secolul al XII-lea, fiind selectată mai întâi ca o rasă pentru război.

File:Shalihotra manuscript pages.jpg
Elizabeth Thelen, „Riding through Change: History, Horses and the Reconstruction of Tradition in Rajasthan”,  University of Washington – wikimedia.org

Acești cai erau considerați divini, putând fi călăriți în India doar de familiile din castele superioare războinice.

Rasa Marwari
Sursa: Wikimedia.org

Trăsăturile cailor Marwari

Cea mai populară combinație de culori la caii din rasa Marwari este alb și negru. Totuși, combinațiile de culori pot fi multiple.

Este un cal cu o structură robustă, fiind un cal foarte rezistent, cu o talie medie (1.55 cm). Fiind cai crescuți pentru lupte, sunt considerați  curajoși, mândri și temperamentali. Caii din această rasă pot călători pe distanțe lungi, fiind rezistenți la temperaturi ridicate și scăzute și având picioare și copite puternice. Prin urmare sunt utilizați și în competițiile de anduranță sau în competițiile locale de polo ecvestru. Sunt cai folosiți și la dresaj, fiind foarte adaptabili. Localnicii îi folosesc și pentru dans, fiind decorați cu bijuterii și clopote și utilizați în ceremoniile de nunți.

Rasa Marwari
Sursa foto: https://www.facebook.com/manusharma303

De-a lungul timpului au fost perioade când rasa a fost pe cale de dispariție. Atunci când India a fost ocupată de britanici a fost un moment în care rasa a devenit inutilă. Abia în ultimii 20 de ani a revenit în actualitate, îndeosebi prin grația naturală a rasei. În prezent se fac mari eforturi pentru a menține rasa, tocmai de accea exportul de cai din această rasă a fost foarte limitat. Se estimează o populație de până la 1000 de exemplare în lume.

Speranța de viață a unui exemplar din această rasă este de 25-30 de ani.

Vezi alte rase de cai

Surse:

https://marwarihorsesociety.com/

www.wikimedia.org

www.pixabay.com

https://www.facebook.com/manusharma303

Rasa Shetland

Herghelie.ro
2 min read

Rasa de cai Salernitano

Herghelie.ro
2 min read

Citate despre cai

Herghelie.ro
3 min read