Marcajele faciale ale cailor

Semnele distinctive

Din fericire nu suntem asemanatori. Viețuitoarele poarta acel ceva unic, numai al lor.

Ne-am gandit sa prezentam aici o scurta descriere a diferitelor marcaje faciale ale cabalinelor. Desigur ca e doar o forma simplificata, deoarece teoriile pot fi mult mai complexe si in acest caz.

Caii cu stea in frunte:

Steaua sau tinta este o pata alba situata intre ochii cailor sau putin deasupra, spre frunte. Nu are forma unei stele, ci poate fi de diverse forme.

Punctul 

Este o pata alba aflata intre narile calului. Popular se mai numește “strănut”. Iar atunci când pata apare și pe buzele cailor se mai numește popular “gură de broască”.

punct

Dunga

Este o banda alba continua, mai ingusta care merge dinspre frunte spre nasul calutului. Uneori este centrata vertical, alteori este oblica sau mai neregulata. Popular se mai numeste “brezatura”.

dunga

Dunga intrerupta

Linia nu este continua si are intreruperi.

dunga intrerupta

“Felinarul”

Este o banda alba, mai lata, verticala si continua care uneste zona fruntii sau a ochilor cu zona nasuluiFelinarul

Fata alba

Atunci cand pata alba este ampla si depaseste perimetrul ochilor. De obicei in acest caz caii au ochii albastri sau de culori diferite.

fata alba

Desigur ca apar si combinatii de stea cu dunga, de stea cu punct, de dunga intrerupta cu punct, de forme neregulate etc.

Fara semn distinctiv

Tot la fel de firesc este sa nu existe nici-un semn distinctiv pe fata calului.

Fara semn

 

Indiferent de semnele distinctive ale cailor, farmecul lor ramane unic. Iar dragostea pe care trebuie sa o purtam trebuie sa fie la cote maxime.

 

2 Replies to “Marcajele faciale ale cailor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *